Mayonaise maken met staafmixer

Ingredienten om mayonaise te maken

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn of citroensap
  • 250 ml neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • Zout en peper naar smaak
staafmixer gebruiken om mayonaise te maken

Instructies

  1. Plaats de eidooier, mosterd, witte wijnazijn of citroensap, een snufje zout en peper in een hoge mengkom of maatbeker die breed genoeg is voor de handmixer.
  2. Voeg ongeveer een derde van de olie toe aan de kom. (80 tot 90 ml)
  3. Plaats de staafmixer in de kom, zorg ervoor dat deze volledig op de bodem rust.
  4. Zet de staafmixer aan en begin rustig te mixen. Ondertussen trek je de mixer langzaam omhoog. Hierdoor wordt de olie geleidelijk aan de mayonaise toegevoegd.
  5. Voeg de resterende olie geleidelijk toe terwijl je blijft mixen tot je jouw gewenste dikte hebt bereikt.
  6. Blijf de staafmixer omhoog en omlaag bewegen om ervoor te zorgen dat alle olie goed wordt opgenomen.
  7. Proef de mayonaise en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe om de smaak aan te passen.
  8. Als je tevreden bent met de smaak en consistentie van de mayonaise, is het klaar voor gebruik! Je kunt het in een luchtdichte container bewaren in de koelkast en het binnen een week consumeren.

 

Dat is het

Je zelfgemaakte mayonaise is klaar om van te genieten. Vergeet niet dat zelfgemaakte mayonaise geen conserveermiddelen bevat, dus het is belangrijk om het binnen een week te consumeren en in de koelkast te bewaren. Ben je nog op zoek naar een nieuwe staafmixer, hier vind je een overzicht van goede staafmixers.